.

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

MOLITVA ZA DOMOVINU

Sveti Josipe, prečisti zaručniče Blažene Djevice Marije, djevičanski oče Isusa Krista i glavaru svete Obitelji, svim te srcem pozdravljamo. Zahvaljujemo ti što si velikodušno sudjelovao u djelu otkupljenja svijeta braneći život i čast Isusa i Marije. Zahvaljujemo ti za uzornom primjer svetoga života u savršenoj predanosti u volju Božju.


Zadovoljni smo i Bogu zahvalni što su naši pradjedovi prije tri stoljeća tebe izabrali za nebeskog zaštitnika domovine Hrvatske. Mi taj izbor radosno prihvaćamo, potvrđujemo i ponovo se tebi s pouzdanjem povjeravamo u ovim teškim vremenima, kad su nam mnoga ognjišta opustjela od bijele kuge i uništenih nerođenih života, mnogi kršćani zaboravili Boga i njegove zapovijedi, a svađa i mržnja, psovka i proklinjanje, pijanstvo i bludnost, nesvetkovanje nedjelje i drugi grijesi preplavili našu lijepu domovinu i upropašćuju nam i ovaj i vječni život.

U ovim našim bolima vapimo k tebi, dragi sveti Josipe! Zagovaraj nas po Mariji da se oslobodimo grijeha, da dostojno kršćanski živimo i da duhovno obnovljni idemo u susret svijetlijoj budućnosti.

Molimo te za djecu i mlade, da što bolje upoznaju Isusa Krista i da ga što vjernije sijede.

 

Molimo za naše obitelji da žive u miru i slozi i veselo prihvaćaju očinski i majčinski poziv, a osobito molimo za muževe da svoju vjeru odlučno ispovijedaju. Sveti Josipe, molimo tvoju zaštitu za svećenike, redovnike i redovnice, da se što više posvete u svom duhovnom zvanju. Molimo za bolesnike, nemoćnike i patnike da sve boli prikažu strpljivo Gospodinu. Molimo za braću i sestre koji su na radu u tuđini da nam se kući vrate. Molimo za umiruće da im ti, zaštitniče sretne smrti, izmoliš milost sretnog preminuća u prijateljstvu s Bogom. Molimo te za sve koji žive u ovoj našoj dragoj domovini obilje Božjeg blagoslova.
Dobri, sveti Josipe!
Budi pomoć siromašnima, ohrabrenje klonulima, snaga slabima, pomirenje zavađenima, utjeha žalosnima, obnova zapuštenima, svima radost i spas.
Izmoli nama, koji smo kršteni u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, sveto živjeti, blaženo preminuti i u nebu vječno blaženstvo zadobiti. Amen.

II

Providnost nam je Božja darovala ovu lijepu zemlju Hrvatsku za domovinu i udijelila nam svjetlo vjere Kristove prije trinaest stoljeća. Ponosimo se svjetlim stranicama naše duge povijesti, a žao nam je za sve zlo što se ikada ovdje dogodilo. Mi žarko ljubimo našu domovinu i narod koji u njoj živi i vruće mu želimo napredak u svemu dobru: mir i red, slogu i ljubav: život po Evanđelju i blagoslov Božji; a kad završi zemaljsko putovanje, da svi prijeđu iz ove naše lijepe domovine u slavu neizrecivo ljepše nebeske domovine, koja je cilj svakog čovjeka.

 

Sveti Josipe, stoljetni zaštitniče hrvatskog naroda, ponizno i pouzdano te molimo brani nas, čuvaj nas, štiti nas i pomaži nas da tako bude! Amen.

Nalazite se ovdje: Home Molitve za Hrvatsku1 Molitva za domovinu sv.Josipu

Udruga Vjera i svjetlo

Udruga osoba ranjenih različitim stupnjem mentalnog hendikepa.Više.

Zajednica dobri pastir

Molitvena grupa Zajednice dobri pastir. Pročitaj više...