.

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

UTEMELJITELJ ŽIVOTNE ŠKOLE – GROW

DOKTOR CORNELIUS KEOGH

Cornelius Brendan Keogh D.D. PH. D. rošen je u Moldun-u, Victoria, 13. 7. 1921. godine. Rođen je u radničkoj obitelji, kao jedno od sedmero djece te obitelji. Odrastao je i studirao u Sidney-u, N.S.W. Australia.

Odbio je stipendiju za inžinjerstvo na Sydneyskom sveučilištu i ušao je u sjemenište u Springwood, 1939. godine. Brzo iza toga Con je otišao u Rim, gdje je zaređen za svećenika u ožujku 1945. godine. Doktorirao je iz Teologije 1946. godine. Iz rima je otišao u Louvian (Belgija) gdje je proveo naredne četiri godine studija, uključujući istraživački rad u Parizu i Burminghamu. Doktorirao je iz filozofije na Louvinskom sveučilištu.

U Australiu se vratio 1951. godine. Predavao je psihologiju u sjemeništu Springwood do listopada 1954. godine kada je doživio teški živčani slom.

Bio je proglašen ludim i liječen u bolnici nekoliko mjeseci. Više od godinu dana nije se mogao vratiti na svoje svećeničke dužnosti. Iza otpuštanja iz bolnice slijedilo je teško vrijeme oporavka u kojem prisustvuje sastancima alkoholičara (Alcoholics Anonymous) iako on sam nije bio alkoholičar.

Zajedno sa onima koje je sreo na tim sastancima, a koji su kao i on bili samo mentalni bolesnici, dobio je ideju da osnuju specijalnu grupu za mentalnu rehabilitaciju (uzajamnu pomoć.)

Tako je osnovana prva Grow grupa za rast u sazrijevanju, a u početku su je zvali „RECOVERY“ (oporavak.)

Velečasni Keogh je istaknuti vođa grupe i glavni pisac Grow literature zadnjih dvadeset i pet godina. Također potiče druge da pišu, dok se sam bavi širenjem GROW programa internacionalno.

Radio je kao svećenik u tri župe Sydneyske nadbiskupije i kao kapelan u najvećem Australskom zatvoru, također kroz tri godine.

Godine 1968. oslobođen je pastoralnih dužnosti u Sidneyu, tako da bi se mogao posvetiti programu i razvitku GROW-A u Australiji i drugim zemljama gdje je Grow raširen.

Premda njegov rad ne pripada sada ni jednoj vjerskoj ustanovi velečasni Keogh je još uvijek svećenik u punom zajedništvu sa Katoličkom crkvom i svojom biskupijom. Također je uključen u različite aktivnosti ekumenizma.

Udruga Vjera i svjetlo

Udruga osoba ranjenih različitim stupnjem mentalnog hendikepa.Više.

Zajednica dobri pastir

Molitvena grupa Zajednice dobri pastir. Pročitaj više...